QuestionPro hesaplarında güncelleme

ÇOMÜ personel ve öğrencileri için sunulan QuestionPro kullanım hakkı 2019 yılı sonuna kadar uzatıldı.

2018 yılı sonunda iptali söz konusu olan QuestionPro uygulamasının sürdürülebilmesi için Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak başvuru çağrısı yapmıştık. Bu amaçla Enstitümüz ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı arasında yürütülen ilişkiler ile programın kullanım hakkının sürdürülmesi konusunda girişimde bulunulmuştu. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli Erdem Çiftçibaşı ve Enstitümüz Araştırma Görevlisi Ulvi Cenap Topçu’nun girişimleri ile programı kullanmak üzere yeterli sayıda başvuru toplandı. Bu başvuruların sonucunda Üniversitemiz öğrenci ve personeli yılsonuna kadar her biri yıllık yaklaşık 900$ değerindeki yüzden fazla tam sürüm QuestionPro hesaplarını ücretsiz olarak elde ettiler. Hesaplar konusundaki bilgi ilgililere e-posta yoluyla ulaştırıldı.

Üniversitemiz üzerinden daha önce edinilmiş ve kullanım süreleri dolmakta olan QuestionPro hesapları da herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadan yılsonuna kadar uzatıldı.

Üniversitemiz araştırma niteliği ve olanaklarının artırılması konusunda önemli bir kazanç olan bu uygulamanın kullanılmasında ve ilgililere duyurulmasındaki katkıları nedeniyle Enstitümüz Araştırma Görevlisi Ulvi Cenap Topçu ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli Erdem Çiftçibaşı başta olmak üzere tüm ilgili personele teşekkür eder, üniversitemiz öğrenci ve personeline çalışmalarında başarılar dileriz.