Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından GMKA Teknik Destek Projesi İmzalandı

"Sosyal Bilimciler için Akademik İngilizce Eğitimi" projesi için imza atıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na sunulan ve kabul edilen Teknik Destek Projesi için imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreninde Sosyal Bilimler Enstitüsü adına proje yetkilisi Araştırma Görevlisi Ulvi Cenap TOPÇU ve GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım ÖZEK hazır bulundu.

Proje Sahibi Sosyal Bilimler Enstitüsü adına Araştırma Görevlisi Ulvi Cenap TOPÇU tarafından başlatılan proje süreci, Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin ÖRNEK yönetimindeki ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi’nin rehberliği ve Proje Ortağı Turizm Fakültesi adına Yrd. Doç. Dr. Halil KORKMAZ’ın katılımı ile son halini alarak Nisan ayında “Sosyal Bilimciler için Akademik İngilizce Eğitimi” adıyla Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na sunuldu. Proje, yapılan değerlendirme sonucunda 2017 Yılı Teknik Destek Programı 2. Dönem başvuruları arasında başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Üniversitemizin ve Kalkınma Bakanlığı’nın misyon ve stratejik hedefleri gözetilerek hazırlanan proje, ile uluslararası bilgi kaynaklarının kullanımı, uluslararası yayın üretilmesi ve uluslararası mecralarda sunum ve işbirliği gerçekleştirme anlamında gelişmeler hedefleniyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü ve proje ortağı Turizm Fakültesi bünyesindeki genç akademisyenlerin Akademik İngilizce kullanımında verimin yükseltilmesi ile üniversitemizin uluslararası alanda başarısının ve saygınlığının artırılmasına katkı sunmak amaçlanıyor.