Enstitü

Enstitümüz  Üniversitemiz Kuruluşundan itibaren Akademik Eğitime devam etmekte olup, 25 Anabilim/Anasanat  dalında;  30 tezli yüksek lisans, 7  tezsiz yüksek lisans,15 Doktora ve 1 Sanatta Yeterlik programı ile Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.  Enstitü  öğrenci sayısı  2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 2461 olup,  Öğrencilerin 38’ü yabancı uyrukludur. 2018-2019 Güz Yarıyılı Başvurularında Lisansüstü Programlarımıza ilave olarak; Doktora da Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Uluslararası İşletmecilik Programları, Tezli Yüksek Lisansta Sosyoloji , İktisat Politikası ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Programları, Tezsiz Yüksek Lisansta Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Programına ilk öğrenci alımı  yapılacaktır.

Enstitümüz Tezli Yüksek Lisans Programlarını 2018-2019 Güz Yarıyılından itibaren kazanan öğrencilerimiz isterlerse; İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında 1 yıl süreli ücretsiz İngilizce eğitim alabilecekler ve yabancı dillerini geliştirme olanağına sahip olacaklardır.

Enstitümüz bünyesinde Sosyal Bilimler alanında yılda  iki sayı (Nisan ve Ekim aylarında) olarak yayımlanan uluslararası hakemli ve bilimsel bir dergi hazırlanmaktadır. 2016 yılı Nisan ayında ilk sayısını yayımlayan  Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, bugüne kadar 2016, 2017 ve 2018’de yayımlanan beş sayıda bulunan çalışmalara TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark üzerinden ulaşılması ve DOI adresi alınmasını sağlamıştır.